Mësues shqip në Kinë (Albanian)

Apply Now

Apply for this job

Upload CV (doc, docx, pdf)

Job Description

Albanian Language Teacher Recruitment in China

Hyrje në Universitetin e Studimeve të Huaja Hebei

I miratuar dhe akredituar nga Ministria e Arsimit e Kinës, Universiteti i Studimeve të Huaja Hebei (në tekstin e mëtejmë HFSU) është i vetmi universitet i studimeve të gjuhëve të huaja me sistem të pavarur në Provincën Hebei. E vendosur në qytetin Shijiazhuang, kryeqyteti i provincës Hebei (afër Pekinit, vetëm 80 minuta me tren plumbi) dhe i themeluar në vitin 1998, HFSU është një universitet privat me pesë yje i cili ka fituar mbështetje të mjaftueshme nga qeveria qendrore e Kinës dhe është një nga 10 universitetet kryesore universitare të orientuara drejt aplikimit në Provincën Hebei.

HFSU ka afërsisht 21,000 studentë me kohë të plotë, dhe ofron 143 programe që mbulojnë 75 gjuhë të huaja. Përveç programeve gjuhësore, ajo ofron një gamë të gjerë të tetë programeve të tjera të disiplinës si Infermieria, Financa, Arkitektura, Shkenca Kompjuterike, Biznesi, Arsimi, Artet.

Bashkëpunimi Ndërkombëtar

HFSU ka krijuar marrëdhënie bashkëpunimi me disa ambasada të huaja në Kinë, si dhe ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me universitete të huaja nga vende, si Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara, Spanja, Gjermania, Italia, Korea, Rusia, Hungaria, Rumania, Polonia, Çekia, Lituania. , Serbi, etj. Universitetet tona partnere shpërndahen në pesë kontinente duke përfshirë Azinë, Evropën, Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut dhe Oqeaninë. Çdo vit rreth 200 studentë mund të gëzojnë mundësitë për të studiuar jashtë vendit duke fituar lloje të ndryshme bursash, duke përfshirë bursa të plota, gjysmë bursë, bursë për arritje ose tarifë shkollimi brenda shtetit, etj. Ndërkohë, universiteti ynë ofron kurse të larmishme, si kaligrafia kineze. ceremoni çaji, Taichi, për studentët ndërkombëtarë.

Duke qenë programi i parë i përbashkët Sino-SHBA i miratuar nga Ministria e Arsimit e Kinës në Provincën Hebei, programi i përbashkët i Arsimit Parashkollor Sino-SHBA i universitetit tonë sjell një epokë të re të bashkëpunimit ndërkombëtar të universitetit tonë. Me zhvillimin e strategjisë kombëtare të “Një brez, një rrugë”, universiteti ynë i kushton një rëndësi të madhe dhe bën përpjekje të mëdha në udhëzimet e gjuhëve dhe gjuhëve të Evropës Lindore-Qendore të disa vendeve të Amerikës Latine, pasi vendi ynë është në masë të madhe. kërkesa e këtyre talenteve gjuhësore. Kjo iniciativë e universitetit tonë fiton mbështetjen e madhe të Qeverisë së Provincës Hebei, dhe për këtë arsye universiteti ynë identifikohet si baza e parë e kultivimit të talenteve gjuhësore të Evropës Lindore-Qendrore “Një brez, një rrugë” në Provincën Hebei në 2015.

Ekspertët e huaj

HFSU është i përkushtuar për të ftuar studiues të njohur ndërkombëtarisht për të kryer aktivitete të ndryshme të shkëmbimit akademik si studiues shkëmbimi, vizitor ose studiues nderi. Aktualisht, dhe ata kanë bërë lojë të plotë në fushën e projekteve kërkimore, metodave të mësimdhënies, shkëmbimit kulturor, materialeve mësimore të përpiluara vetë, zhvillimit të kurrikulës dhe zhvillimit të fakultetit, duke promovuar kështu zhvillimin e përgjithshëm të mësimdhënies dhe kërkimit shkencor të universitetit tonë.

HFSU do të vazhdojë të zgjerojë shkëmbimet dhe bashkëpunimin ndërkombëtar, dhe të rrisë futjen e burimeve të avancuara të mësimdhënies së huaj. HFSU po bën përpjekje të pandërprera për t’u bërë një universitet i ndërkombëtarizuar me ndihmën e universiteteve brenda dhe jashtë vendit dhe burimeve të tjera sociale.

 

Pozicionet e Punës

Kerkohen mesues gjuhe: 10 ne gjuhen angleze; 4 në gjermanisht, frëngjisht; 2 në spanjisht, polonisht dhe portugalisht, 1 në holandisht, japonisht, islandisht, serbisht, suedisht, danez, italisht, filipinisht, çekisht, lituanisht, estonez, shqip, letonisht, bullgarisht, tajlandez, vietnamez, javanez, fixhian, nepalisht, armenisht, Botsvana, Sango, Somalisht dhe Kurde.

Më shumë informacion

  • Do të rekrutohen 50 mësues të huaj
  • nën 60 vjeç;
  • të japë mësim në gjuhën amtare;
  • të kenë marrë diplomë Master (ose më lart);
  • të ketë përvojë pune në lidhje me mësimdhënien jo më pak se 2 vjet
  • përvoja e punës mund të përjashtohet nëse dikush ka marrë diplomën e Arsimit, Gjuhës ose Pedagogjisë, ose ka marrë certifikatat ndërkombëtare të mësimdhënies të kualifikuara të TEFL (Mësimdhënia e anglishtes si gjuhë e huaj).

Paga dhe Përfitimet

  1. paga mujore 5000-9000 RMB
  2. pushime me pagesë
  3. rimbursimi i shpenzimeve të udhëtimit ndërkombëtar
  4. Ofrohet apartament falas në kampus ose subvencion mujor për ata që jetojnë jashtë kampusit